Trädgårdsaktiviteter i November

Trädgårdsaktiviteter i November

Mitten utav November är nu här och vi berikas fortfarande utav varma med ca 10 grader och sol. Visst längtar man lite efter kylan och snön för att julstämningen och uteaktiviteter som skridskor

pulkaåkning osv ska dra igång. Men för oss trädgårdssugna är vädret faktiskt perfekt, det finns inte bara massa grejer du kan göra i din trädgård för att förbereda inför vintern utan även för vår och sommar.  Här kommer en lista med förslag ifrån oss:

 

1. Bygg er nya uteplats nu i höst och njut utav den direkt när vårsolen kommer. Tack vare det milda vädret är det ju fortfarande mjukt i backen och det går därför alldeles utmärkt att göra markarbetet för en sten eller träaltan. Allt grundmaterial och marksten hjälper vi dig att få hem med lastbil eller låna släpkärra utav oss.

2. Belys din trädgård! En belyst trädgård skapar en hemtrevlig och trygg känsla. Genom att belysa din entré, trädgårdsgångar och uppfart ger du din trädgård liv även efter mörkrets inbrott.

Hela vårt sortiment består av 12V armaturer som tillsammans med tillhörande transformator är utformade för att du själv ska kunna installera det tryggt och säkert, utan behov av elektriker. Hos oss kan du även låna hem belysnings kit för att prova dig fram till vilken belysning som passar bäst i just din trädgård!

Nu under november månad har vi även 10% rabatt på belysning ifrån Inlite.

3. Har ni märkt att det samlas vatten på något ställer på er tomt? Passa på att leda bort det inför nästa regnoväder genom att bygga en stenkista, dränering eller lägga i Acodränrännor som transporterar vattnet vidare.

4. Bygg ett vedställ och fyll det med torr och fin ved ifrån oss, 695:- för 1,5 m3 blandved ifrån lövträd. Här hittar du vår Ved. 

5. Köp hem sand eller flis som du kan förvara hemma inför kommande minusgrader som halkbekämpning.

6. Renovera din gräsmatta! I och med att det är så milt väder så växer fortfarande gräsmattorna i våra trädgårdar. Passa på att redan nu i höst vertikalskära, toppdressa, fylla upp håligheter och släng på gräsfrön för att ge din gräsmatta ett stort försprång till våren. Vad dock noga med att inte vertikalskärar för djupt och hårt på hösten. 

Visste du att man kan hyra vertikalskäraren och dressraka hos oss? Kontakta oss för mer information. 

Och självklart hittar ni även matjorden hos oss!

7. Bygg odlingslådor och fyll med jord så att ni till våren smidigt och enkelt bara kan såå med önskat frö.

 

Lycka till med höstens trädgårdsprojekt och varmt välkomna att höra av er till oss om ni behöver hjälp, tips och råd.

 

 

Med vänliga hälsningar Himle Markcenter

 2020-11-16
Sortiment
Övrigt