Dekorsten

– För att skap en lättskött och dekorativ trädgårdsmiljö.

Genom att använda dekorsten, även känt som singel eller grus, i trädgården skapar du inte bara en snygg miljö utav även lättskött. Dekorsten har ett brett användningsområde så som gångar i trädgården, underlag på uteplatsen eller varför inte för att dölja skavanker i trädgården? Dölj jorden i krukor och rabatter för ett finare utseende, vilket även håller djur borta ifrån att gräva i jorden och även bidrar till att värma växternas rötter, vilket förlänger växternas blomstertid.

Det är inte bara snyggt med dekorsten utan även praktiskt med rätt skötsel. Något att tänka på redan när man ska lägga ut sin dekorsten är att använda sig utav en bra markduk för att kväva rötter och ogräs underifrån, samt att se till så att dekorstenen inte blandar sig med materialet under. En detalj till som kan vara bra att tänka på innan man lägger ut dekorsten är en eventuell kantsten /stålkant för att hålla det på plats. På våren gäller det att ta bort eventuella löv och annat som lagt sig över ytan för att förhindra att det förmultnar och bildar jord, som sen lägger sig mellan stenarna och blir en perfekt yta för tex maskrosfrön att gro i. Spreja sen med ogräsättika över ytan lite då och då under våren och sommaren lär du vinna kampen mot eventuellt ogräs.

Dekorsten finns en hel uppsjö med olika modeller, rundad, krossad, olika färger och storlekar. Diabas, Skiffer, Sjösten och Natur refined - vackra stenar har vackra namn! Bläddra nedan ibland våra olika produkter för att hitta just din favorit eller passa på att åka till vår butik för att se dom i verkligheten. Något som är bra att ha i åtanke är att dekorsten är ett naturmaterial vilket betyder att det kan vara färgskiftningar mellan olika leveranser.

Befinner du dig i Halmstad, Falkenberg eller Varberg med omnejd och är i behov av dekorsten? Välkommen till oss på Himle Markcenter!

TIPS! Varför inte piffa upp trädgårdsgången lite extra genom att lägga ut stegstenar?


Åtgångstabell

8-12, 8-16 mmca 20 kvm/tonca 3 cm tjockt*Åtgången kan ej beräknas exakt då
stenens densitet och täckningsförmåga
samt underlagets beskaffenheter varierar.
16-25, 16-32 mmca 10 kvm/tonca 5 cm tjockt
32-64 mmca 8 kvm/tonca 7 cm tjockt
70-150 mmca 5 kvm/ton 


 

Sortiment
Övrigt