Dekorsten

– För att skap en lättskött och dekorativ trädgårdsmiljö.

Genom att använda dekorsten, även känt som singel eller grus, i trädgården skapar du inte bara en snygg miljö utav även lättskött. Dekorsten har ett brett användningsområde så som gångar i trädgården, underlag på uteplatsen eller varför inte för att dölja skavanker i trädgården? Dölj jorden i krukor och rabatter för ett finare utseende, vilket även håller djur borta ifrån att gräva i jorden och även bidrar till att värma växternas rötter, vilket förlänger växternas blomstertid.

Det är inte bara snyggt med dekorsten utan även praktiskt med rätt skötsel. Något att tänka på redan när man ska lägga ut sin dekorsten är att använda sig utav en bra markduk för att kväva rötter och ogräs underifrån, samt att se till så att dekorstenen inte blandar sig med materialet under. En detalj till som kan vara bra att tänka på innan man lägger ut dekorsten är en eventuell kantsten /stålkant för att hålla det på plats. På våren gäller det att ta bort eventuella löv och annat som lagt sig över ytan för att förhindra att det förmultnar och bildar jord, som sen lägger sig mellan stenarna och blir en perfekt yta för tex maskrosfrön att gro i. Spreja sen med ogräsättika över ytan lite då och då under våren och sommaren lär du vinna kampen mot eventuellt ogräs.

Dekorsten finns en hel uppsjö med olika modeller, rundad, krossad, olika färger och storlekar. Diabas, Skiffer, Sjösten och Natur refined - vackra stenar har vackra namn! Bläddra nedan ibland våra olika produkter för att hitta just din favorit eller passa på att åka till vår butik för att se dom i verkligheten. Något som är bra att ha i åtanke är att dekorsten är ett naturmaterial vilket betyder att det kan vara färgskiftningar mellan olika leveranser.

Befinner du dig i Halmstad, Falkenberg eller Varberg med omnejd och är i behov av dekorsten? Välkommen till oss på Himle Markcenter!

TIPS! Varför inte piffa upp trädgårdsgången lite extra genom att lägga ut stegstenar?


Åtgångstabell

8-12, 8-16 mmca 20 kvm/tonca 3 cm tjockt*Åtgången kan ej beräknas exakt då
stenens densitet och täckningsförmåga
samt underlagets beskaffenheter varierar.
16-25, 16-32 mmca 10 kvm/tonca 5 cm tjockt
32-64 mmca 8 kvm/tonca 7 cm tjockt
70-150 mmca 5 kvm/ton 


 

Förvandla din trädgård med dekorsten

Dekorsten är den ultimata lösningen för att skapa en omedelbar wow-faktor och ge ditt utrymme en extraordinär touch. Låt oss utforska fördelarna med dekorsten och upptäcka hur det kan förvandla ditt hem, trädgård eller företag till en visuell mästerverk. Dekorsten är en fantastisk produkt som erbjuder enastående estetiska möjligheter. Det finns en mängd olika material att välja mellan, inklusive natursten, glas, marmor, kvarts och många fler. Varje typ av dekorsten har sin egen unika karaktär och charm, vilket ger dig obegränsade möjligheter att skapa den perfekta atmosfären för ditt utrymme.

Lägg till elegans och stil med dekorsten i ditt hem

En av de främsta fördelarna med dekorsten är dess mångsidighet. Det kan användas både inomhus och utomhus och passar perfekt för olika applikationer. Oavsett om du vill förbättra en eldstad, skapa en vacker trädgårdsstig, ge ditt badrum en lyxig känsla eller skapa en iögonfallande ingång till ditt företag, kan dekorsten anpassas för att passa dina specifika behov och stil. Dekorsten är inte bara vackert att titta på, det är också otroligt hållbart och långvarigt. Tillverkat av material av högsta kvalitet kan dekorsten stå emot extrema väderförhållanden, UV-strålar och slitage. Det behåller sin skönhet och glans över tid, vilket gör det till en långsiktig investering som kommer att vara en källa till beundran och glädje under många år framöver.

Skapa en minnesvärd atmosfär med dekorsten i kommersiella utrymmen

En annan anmärkningsvärd fördel med dekorsten är dess enkelhet när det gäller installation och underhåll. Det kräver minimalt med tid och ansträngning för att skapa en imponerande effekt. Med rätt teknik och verktyg kan du enkelt placera dekorsten på plats och förvandla ditt utrymme på nolltid. Dessutom är dekorsten lätt att rengöra och behöver bara en snabb torkning eller spolning för att behålla sin glans och fräschör. När det gäller designmöjligheter är dekorsten en äkta inspirationskälla. Du kan välja mellan olika färger, former och storlekar för att skapa det utseende du önskar. Skapa en rustik atmosfär med naturlig sten eller ge ditt utrymme en modern och elegant touch med glasmosaik. Oavsett om du föredrar en subtil och diskret stil eller en iögonfallande och färgstark design, finns det en dekorsten som passar just dina behov och smak.

Utforska de många användningsområdena för dekorsten

Dekorsten är också ett utmärkt val för att skapa en miljövänlig och hållbar atmosfär. Många dekorstenar är tillverkade av återvunna material eller naturliga resurser, vilket minskar miljöpåverkan. Genom att välja dekorsten gör du inte bara ditt utrymme vackrare, utan också en insats för att bevara vår planet för framtida generationer. Sammanfattningsvis är dekorsten en fantastisk lösning för att skapa en imponerande och elegant atmosfär i ditt hem, trädgård eller företag. Med sin mångsidighet, hållbarhet och designmöjligheter kommer dekorsten att överträffa dina förväntningar och bli en central del av ditt utrymme. Så ta steget och låt dekorstenen förvandla dina visioner till verklighet. Njut av dess tidlösa skönhet, enkla installation och minimalt underhåll, och upplev en ny dimension av stil och elegans i ditt liv.

Dekorsten: En mångsidig lösning för trädgården

Oavsett vilket utrymme du vill förvandla, kan dekorsten vara lösningen som tar det till nästa nivå. Låt oss titta närmare på några specifika användningsområden där dekorsten verkligen kan skina. I trädgården kan dekorsten användas för att skapa vackra gångvägar, eleganta trädgårdsbäddar eller som dekorativa accentstänkare. Du kan använda olika färger och texturer för att skapa kontraster och ge din trädgård en sofistikerad och snygg look. Dekorsten i trädgården är inte bara vacker, den är också praktisk. Den hjälper till att hålla ogräs i schack och minskar behovet av regelbunden underhåll.

Fånga uppmärksamheten med dekorsten i ditt hem

I hemmet kan dekorsten användas på otaliga sätt för att skapa enastående interiörer. Tänk dig en vacker mosaikvägg i ditt badrum, eller en imponerande eldstad i vardagsrummet som blir rummets naturliga mittpunkt. Dekorsten kan också användas som en elegant beläggning för golv eller som en intressant detalj i köket. Oavsett vilket rum du väljer att förvandla, kommer dekorsten att ge det en unik och förtrollande atmosfär. För kommersiella utrymmen är dekorsten ett kraftfullt verktyg för att skapa en minnesvärd och inbjudande atmosfär. Ett hotelllobb med en storslagen stenmur, en restaurang med en färgglad mosaik eller en butik med en stilfull stenbeläggning - dekorsten kan hjälpa till att skapa den rätta stämningen och ge dina kunder en oförglömlig upplevelse. Och med sin hållbarhet och motståndskraft är dekorsten ett klokt val för högtrafikerade områden som behöver tåla slitage.

Sätt din prägel med dekorsten

En annan fördel med dekorsten är dess flexibilitet när det gäller installation. Den kan användas på befintliga ytor som betong eller trä, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med att byta ut hela ytan. Installationen är relativt enkel och kan utföras av professionella eller ambitiösa gör-det-självare. Med rätt förberedelse och verktyg kan du snabbt och enkelt förvandla ditt utrymme till något extraordinärt. När det gäller underhåll är dekorsten också ett användarvänligt alternativ. Den behöver inte regelbunden rengöring eller speciell behandling. En enkel sopning eller spolning med vatten är oftast tillräckligt för att hålla den fräsch och ren. Det betyder att du kan njuta av dess skönhet och praktiska fördelar utan att behöva ägna för mycket tid åt underhåll.

Ge ditt utrymme en touch av lyx med dekorsten

Så om du vill ge ditt utrymme en touch av elegans, skapa en unik atmosfär och njuta av långvarig skönhet, då är dekorsten det perfekta valet för dig. Med sina estetiska möjligheter, hållbarhet och enkelhet i installation och underhåll, kommer dekorsten att överträffa dina förväntningar och ge dig ett utrymme som imponerar och inspirerar. Ta steget och låt dekorstenen förvandla ditt utrymme till något spektakulärt.

Visa mer

Sortiment
Övrigt