Vanliga Frågor & Svar

Här har vi samlat några av de vanligaste frågor vi brukar få om stenläggning, underarbete och material. Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig!
 

Hur långt räcker 1 tonsäck med grus?

1 ton grusmaterial är ca 0,7 m3 eller 700 liter.
 

Vad väger 1m3 grusmaterial?

1 m3 eller 1000 liter grus väger ca 1,5 ton
 

Jag vill inte ha något ogräs i fogarna, måste jag använda markduk då?

Det är en vanlig missuppfattning att markduken skulle förhindra ogräs i din stenläggning. Ogräset sprids ofta uppifrån, och det bästa sättet att motverka ogräset är därför att använda en ogräshämmande fogsand eller en flexifog eller hårdfog. Använd ej vanlig sand eller stenmjöl. Markduken är däremot fortfarande väldigt viktig för att separera materialen under stenläggningen.
 

Vilken tjocklek på sten behövs på en uppfart eller parkering?

Generellt används en tjockare sten på 5-6 cm på ytor som ska klara en högre belastning, ex. garageinfart eller parkering. Tillverkaren anger vilken belastning respektive sten klarar av, och du kan alltid fråga oss i butiken om du är osäker.

 

Varför får man en pallavgift på 250kr/pall? Och varför får man inte hela beloppet tillbaka? 

En pall för oss kostar 200kr + moms vilket är 250kr inkl. moms. Vi har inte lagt på någonting utan de är vad den kostar,  och när vi lämnar tillbaka en tompall i felfritt skick får vi 160kr + moms/pall, vilket är 200kr inkl. moms. Så pallarna är inget som vi tjänar på utan är ett tillbehör för att frakta och hantera byggvaror på.

Pallarna är av god kvalité för att kunna återanvändas, vilket är bra i miljöaspekt. Pallavgiften är som en ”hyra” på 50kr/pallen då pallsystemet önskar att dem kommer tillbaka och kan återanvändas på nytt igen. Ungefär systemet som finns med petflaskor.    

 

  

Sortiment
Övrigt