Stenkista - Led bort vattnet ifrån dina stuprör under marken

Stenkista - Led bort vattnet ifrån dina stuprör under marken

En stenkista är perfekt för dig som behöver leda bort vattnet som samlas ifrån stuprören på huset. Men vad är en stenkista och hur fungerar den?

Stenkista är en grop du placerar någon meter ifrån huset som sedan fylls med stenar, tex makadam 11-16. Uppepå stenarna lägger man sen en fiberduk som ska fungera som ett filter för att hålrummen mellan stenarna inte ska täppas igen när vattnet passerar. Uppepå fiberduken fyller man sen på med tex jorden igen och sår nya gräsfrön.

Stenkistan fungerar sen som så att när det regnar och allt vatten ifrån hustaket samlas ner längs stupröret och ut på marken,  så kommer det rinna ner i stenkistan istället för att ligga kvar uppe på tex din gräsmatta. Vattnet fyller sen upp hålrummet mellan stenarna och sjunker sen långsamt ut i marken runtomkring. Detta bidrar till att vattnet dröjer kvar i stenkistan under marken istället för att ligga kvar på gräsmattan och ’’dränka den’’

Vill man ge vattnet en extra tydlig väg ner i stenkistan kan man antingen sätta ränndaalsplattor, acodränrännor eller rör ifrån stuprännan fram till stenkistan. 



2020-08-08
Sortiment
Övrigt