Dressraka

0 kr
Produktbeskrivning:

Behöver du renovera din gräsmatta? - Hyr vertikalskäraren och dressrakan utav oss!

I den trädgårdsintresserads drömmar strävar man efter en grön, tät och välklippt gräsmatta. För att uppnå detta är det en del underhåll som krävs. Tre saker som är en enorm hjälp då är att: vertikalskära, stödså och toppdressa.

I mars/april börjar det bli dags att sätta igång renoveringen utav sin gräsmatta för att hinna nå sitt mål till sommaren. Något som dock är viktigt att tänka på innan vi vertikalskär är att inte starta för tidigt heller, utan att du har behövt klippa gräsmatta några gånger så att gräset har vaknat till liv efter vintern. Är man för snabb där så är det stor chans att det lättare börjar växa ogräs efter vertikalskärningen istället för gräs.

Varför man vertikalskär är för att lufta gräsmattan med hål små hål ett par centimeter ner i jorden som särar på gräsrötterna vilket bidrar till att vatten och näring lättare tränger ner till rötterna. När man särar på rötterna bidrar det även till att gräset producerar flera skott, vilket bidrar till en tätare gräsmatta.

Efter man har vertikalskärt är det dags för att stödså och toppdressa gräsmattan. Det innebär att man tillför en jord som är uppblandad med sand för att både jämna till håligheter och minska risken för mossa och ogräs. Man brukar lägga ett lager på ca 1-2 cm men tjockare vid behov. Till detta går det jättebra att använda vår färdiga dressjord: https://himlemarkcenter.se/sortiment/grusmaterial-jord/dressjord/

För att få till toppdressingen riktigt bra och framförallt underlätta arbetet så använder man sig utav en dressraka. Dressrakan hjälper dig få ett jämt slutresultat genom att i håligheterna släppa ner jord och på övriga ytor dra med sig jorden till nästa ojämnhet. I och med att rakan är stor underlättar det för ett jämn yta. Golfklubbarnas bästa tips för den snyggaste gräsmattan!

 

Innan ni toppdressar, kom ihåg att slänga på gräsfrön! Denna procedur är något man kan göra som tätast en gång om året, vår eller tidig höst.

 

Hyra utav vertikalskärare och dressraka:

 

Dressrakan/ Vertikalskärare

1 dygn = 250:-

3 dygn = 600:-

7 dygn = 1000:-

 

Paketpris (Dressraka och Verikalkärare)

1 dygn= 400:-

3 dygn = 1100:-

7dygn = 1900:-

 

Vid utlåning tar vi ut en depositionsavgift på 500:-. Vid återlämning utav dressrakan/vertikalskäraren inom utsatt tid och i oskadat skick återfås depositionsavgiften när åtagandet är fullgjort.
Artikelnummer:
Dressraka

Sortiment
Övrigt