Trädgårdskalendern för Oktober

Trädgårdskalendern för Oktober

Oktober månad är kommen och nu bör vi tänka på att ta in eller frostsäkra krukor samt rengöra utemöblerna innan de ställs in för vinterförvar. Plocka upp fallfrukt och gör höstfint på trappen. Plantera vårlökar såsom tulpaner så har man de att se fram emot vårkanten.

Att ta in och rengöra och slipa sina verktyg och redskap förlänger livslängden med också en massa onödigt stillestånd om allt är i sin ordning när man väl skall använda dem. Kratta eller använd lövblås för att få bort alla löv som dalat ifrån träden, de som blir över går du över med gräsklipparen då blir gräsklippet som gödning för gräsmattan. Tänk på att småkryp och små gnagare trivs att vistas i lövsamlingar, genom att hålla rent och snyggt runt huset minskar man även risken för skadedjursangrepp.

Att förbereda är alltid bra och ger dig ett försprång inför våren. Vet man om att man ska anlägga en ny gång är det jättebra om man gräver underarbetet till den redan nu på hösten och fyller på med bärlager så de hinner att sätta till sig, så eliminerar man att det gör det på färdigt resultat. Sedan kan det också vara ganska skönt att dela upp arbetet. Gräv på hösten och lägga marksten eller plattor på våren.

Redan nu kan ni köpa hem torr björkved i säck. Vi har lastat dem med 1kubik ved och själva vedklabbarna är ca 30cm långa för att passa till de flesta kaminer. Dessutom får ni låna släpkärra kostnadsfritt när ni handlar hos oss. 1kubik torr björkved väger ca 330kg.  

Att tömma fontäner och vattenstenar i god tid innan frosten slår till så att pumpen håller till nästa år.

Snart är det dags att ställa om klockan till vintertid igen, söndagen den 27 oktober. Detta medför att vi kommer få det mörkare omkring oss. Tänk på att ljussätta något vackert i trädgården.

Välkomna in till butiken för att få lite inspiration!   

 2019-10-01
Sortiment
Övrigt